A dubaiyachtlife.com weboldal a Neptune Yacht Rental LLC része, mely cég az Egyesült Arab Emirségekben került regisztrálásra. Az Önök kényelme érdekében, Szerződési feltételeink alább magyar nyelven is olvashatóak.

A yachtra történő beszálláskor minden utasnak alá kell írnia a helyi jogszabályoknak megfelelően az angol és magyar nyelvű, a Szerződési feltételeket tartalmazó nyomtatványt. A kinyomtatott formanyomtatványt szervezőink adják át beléptetéskor minden utas számára.

Vendégünk a belépőjegy megvásárlásával és/vagy a helyszínre történő belépéssel automatikusan elfogadja a rendezvényre vonatkozó előírásokat és szabályokat.

A yachtra történő beléptetés során a személyzet a kinyomtatott/telefonon bemutatott jegyet karszalagra cseréli. A karszalagot a rendezvény ideje alatt a vendég köteles mindvégig viselni.

A szervezők a rendezvény biztonságos lebonyolítása érdekében fenntartják a jogot arra, hogy a helyszín területére bevihető tárgyakat, eszközöket korlátozzák.   Javasoljuk mindenki számára, hogy fejenként legfeljebb egy db táskát, hátizsákot hozzon magával. A vendégeink biztonsága és a yacht állapotának megőrzése érdekében vendégeinktől elvárjuk, hogy cipőiket levegyék beszálláskor, amelyekre természetesen vigyázunk a rendezvény alatt egy biztonságos, elzárt tároló dobozban. A rendezvény végén, a hajó elhagyásakor természetesen visszaadjuk mindenkinek.

Fontos felhívnunk figyelmüket arra, hogy minden, Önök által hozott értéktárgyért, sérülésért a vendégek vállalnak felelősséget, kivéve, amit a dobozban korábban elhelyeztek. Más személy bántalmazására alkalmas szúróeszközöket (kés, bicska stb.) és indokolatlan tárgyakat (üvegek, átlagosnál nagyobb méretű felszerelések: nagyméretű gumimatrac stb.) elveszünk beszálláskor.  A vendég nem jogosult ital behozatalára, de megvásárolt jegye biztosítja a korlátlan italfogyasztást a hajó fedélzetén.

A vendég tudomásul veszi, hogy a rendezvényekről hang- és képfelvételt készíthetnek a szervezők, vagy a szervezők partnerei. Ennek megfelelően a vendég a rendezvényen történő részvételével hozzájárul arcának, megjelenésének, megnyilvánulásainak rögzítéséhez és közléséhez, azzal, hogy kizárólag kifejezett beleegyezésével nevesíthető.
Amennyiben a vendég közszereplőnek minősül, úgy a beleegyezése nélkül is nevesíthető.

A szervezők a műsorváltozás jogát fenntartják, melyről kötelesek a vendégeket 24 órával a program kezdete előtt értesíteni.

Saját és mások biztonsága érdekében javasoljuk, hogy utazása során legyen érvényes biztosítása! A rendezvény / hajókázás időtartama alatt minden kedves vendég biztosítva van a Neptune Yacht Rental LLC által. Az extra programok, szolgáltatások (jetski, transzfer stb.) esetén a szolgáltatást biztosító vállalkozó által biztosítva van a vendég!

A rendezvényen kivül, az ügyfél utazása/külföldön való tartózkodása során saját magának kell gondoskodnia a biztosításáról. Bármilyen baleset, kellemetlenség éri az ügyfelünket a rendezvényen kívül, nem vállalunk érte felelősséget.

A weboldalon feltüntetett, utazási és szálláslehetőségeket biztosító partnereket az ügyfeleink kényelme érdekében ajánljuk. Fontos leszögeznünk azonban, hogy az utazással és szállásfoglalással kapcsolatos szolgáltatásokért (járattörlés, módosítás, kellemetlen tapasztalat a választott szálláshelyen stb.)  nem vállalunk felelősséget. Amennyiben egy Ön által választott légitársaság törli járatát, és ennek következtében érvényes jegyének / foglalásának birtokában nem tud részt venni az általunk szervezett rendezvényen/ hajókázáson, Az Ön által, ebből fakadóan elszenvedett kárért a felelősség nem bennünket terhel.

Kizárólag az általunk szervezett hajókázás / yacht rendezvények minőségéért vállalunk felelősséget.

Az általános szerződési feltételek az Egyesült Arab Emirségek helyi jogszabályai szerint készültek, az utasok biztonságát szem előtt tartva.

Amennyiben bármely szabályt megszeg az utas és nem tartja be a Parti Őrség, a hajóskapitány vagy a személyzet kéréseit, a cég fenntartja a jogot arra, hogy az okozott kárért az utast tegye felelőssé.

A hajó Kapitányának teljes körű döntési joga és hatásköre van a yacht, a személyzet és az utasok irányítására. A Kapitánynak teljes körű döntési joga van a yacht fedélzetén található felszerelések biztonságos használata felett, és jogában áll megtiltani bármilyen, általa az adott pillanatban nem biztonságosnak vélt tevékenységet.

A személyzet által elvárt biztonsági előírások maximális betartása kötelező minden utas számára. Amennyiben egy utas nem követi a személyzet által előírt szabályokat, a személyzetnek vagy az Egyesült Arab Emirségek Parti Őrségének jogában áll leszállítatni az utast a yacht fedélzetéről.

 

Szabályzat a yacht fedélzetén

 • A helyi szabályoknak megfelelően minden egyes utasnak be kell mutatnia eredeti, érvényes útlevelét, vagy személyazonosításra alkalmas helyi igazolványát (másolat nem elfogadott)
 • A Kapitány és/vagy a személyzet tagjai egyesével fogják összegyűjteni e dokumentumokat a kikötőben, a beszállás során.
 • A hajó fedélzetén különös óvatossággal kell mozognia az utasnak. A vállalat és a Kapitány nem vállal felelősséget akkor, amennyiben egy utas felelőtlensége miatt szenved balesetet a hajóút során.
 • Fürdés során 3 méteres távolságnál nem úszhat távolabb az utas a hajótól.
 • Agresszíven viselkedő utast felelősségre vonhat a személyzet és megtagadhatja a hajózást tőle, pénzvisszafizetés nélkül.
 • A szülők/ gondozók a felelősek a velük utazó gyermekek biztonságáért.
 • Kizárólag a Kapitány adhat engedélyt fürdésre.
 • Zene hallgatása nem engedélyezett a Marina csatorna közvetlen közelében lévő lakónegyed megközelítésekor. Amennyiben egy utas mégis zenét hallgat a lakónegyed közelében, bármilyen, ebből a szabálysértésből fakadó bírság az utas felelőssége.
 • Mielőtt elhagyná az utas a fedélzetet, kérjük, győződjön meg arról, hogy minden értéktárgyát magával vitte. Utólag a vállalat nem vállal felelősséget az elhagyott értékekért.
 • Minden egyes út után a Kapitány egy rövid kár ellenőrzést végez, és ezt követően adja vissza az utasok igazolványait.
 • Minden egyes okozott kárért az utas tartozik felelősséggel, és igazolványát csak a kár rendezését követően kapja vissza a Kapitánytól.
 • A vendégnek a foglaláskor megerősített időpontban kell elhagynia a yachtot. Ennek elmulasztása és késleltetése esetén az adott utasnak egy minimum 30 percnyi hajóút árával megegyező összeget kell megfizetnie a fedélzeten.
 • Kizárólag a vállalat menedzsmentje engedélyezheti egy hajóút időbeli meghosszabbítását, amennyiben az utas(ok) késése következtében csúszik az indulás. Hosszabbítás csak akkor lehetséges, amennyiben a szóban forgó hajóutat nem követi időben közvetlenül egy másik csoport foglalása. A késő utas(ok)nak utólag ki kell fizetni a hosszabbítás árát a fedélzeten.
 • Beszálláskor az angol nyelvű „Terms and Conditions for Passengers to Adhere at Sea while Onboard” dokumentumot minden egyes utasnak alá kell írnia a hajó indulása előtt.

 

Az Egyesült Arab Emírségek jogszabályai

 1. Dohányozni/ Elektromos cigarettát szívni tilos a fedélzeten!
 2. Mentőmellény viselése akkor kötelező, amennyiben a Parti Őrség szükségesnek tartja és viharjelzést ad ki.
 3. Mindennemű drog használata tilos a fedélzeten!
 4. A Kapitányt minden egyes, úszni nem tudó, és terhes utasról tájékoztatni kell, a hajó kifutását megelőzően.
 5. Tilos a tengerbe ugrania az utasnak, amennyiben a yacht úton van, mozgásban van, vagy a motorja be van kapcsolva.
 6. Mindennemű szemét tengerbe való hajigálása szigorúan tilos és a helyi hatóságok büntetését vonja maga után.
 7. Másik hajóra történő átugrás szigorúan tilos. Amennyiben ezt az utas nem tartja be, azonnal felfüggesztésre kerül a hajóút és a yacht visszatér a kikötőbe.

 

Fizetési feltételek hajóbérlés esetén:

1. Exkluzív rendezvényeinkre jegyvásárlás: az összeg 100%-a fizetendő a jegyvásárláskor

2. Hajóbérlés egyéb privát rendezvények esetén:

 1. 50% fizetendő a foglalás során
 2. 72 órán belül történő foglalás esetén: 100% fizetendő a foglalás során

3. Transzfer, jet-ski és egyéb kiegészítő szolgáltatás rendelése esetén: 100% előre fizetendő

 

Lemondás:

Minden, a foglalást / jegyvásárlást érintő változást legalább 72 órával a rendezvény előtt kell kommunikálnia a vevőnek, és a dátum módosítása a hajó egyéb napokon való rendelkezésre állásától függ. Minden egyes fizetés végleges, és nem visszatérítendő. Kizárólag új időpontra való foglalás lehetséges.

 • NINCS PÉNZVISSZAFIZETÉS

 

VIS MAIOR/COVID:

Természetesen amennyiben a koronavírus vagy szélsőséges időjárási viszonyok akadályoznák a rendezvényt, és nem kapunk engedélyt a Parti Őrségtől a hajókázásra, lehetőség van egy későbbi időpontra módosítani a rendezvényt. A későbbi időpontra a jegyek / foglalás természetesen érvényesek lesznek.

Útmutató az angol nyelvű Általános szerződési feltételek („Terms and Conditions for Passengers to Adhere at Sea while Onboard”) kitöltéséhez.

 • DATE : DÁTUM
 • NAME: NÉV
 • ID NUMBER: ÉRVÉNYES IGAZOLVÁNY SZÁMA
 • CONTACT NUMBER: AZ UTAS TELEFONOS ELÉRHETŐSÉG
 • EMAIL ADDRESS: AZ UTAS EMAIL CÍME
 • BOOKING SCHEDULE: FOGLALÁS PONTOS DÁTUMA – ÉV, NAP, ÓRA
 • GUEST SIGNATURE: AZ UTAS ALÁÍRÁSA